A.R.T. - kognitiv adfærdsterapi​

A.R.T. er et aktivt tilbud til de unge anbragt på Kanonen. Der forestås af certificerede trænere ansat i Fonden kanonen. Der vi derfor være en kobling til den daglige pædagogik, metoder og træning, så de unge oplever en sammenhæng i hverdagen. Forløbet er inkluderet i prisen.

​Aggression Replacement Training (ART) er en forskningsbaseret kognitiv pædagogisk metode, der skal træne unge i at styrke og øge deres sociale kompetencer - formålet er at træne en socialkognitiv forståelse af egen adfærd og prosociale kompetencer. Metoden skal hjælpe unge med at ændre udadvendt aggressiv adfærd til socialkognitive kompetencer.​

Metoden omfatter tre niveauer:​

  • social færdighedstræning​

  • træning i kontrol af vrede ​

  • træning i moralsk ræsonnement ​

Vi vurderer metoden meget velegnet til Kanonens målgruppe, idet den omfatter meget enkle øvelser og regler, som de unge har let ved at huske og selv bruge i praksis.​

​​

Social færdighedstræning:

Den unge lærer at tænke og handle i trinvise sekvenser. Hver færdighed er opdelt i forskellige faser og den unge trænes for eksempel i at give komplimenter, at tackle kritik og håndtere gruppepres. Der er i modellen 50 beskrevne færdigheder – og man kan vælge præcis de færdigheder, som den unge har behov for at træne. Uddannelsen har ligheder med alle andre former for træningsprogrammer – Træneren demonstrerer og forklarer, derefter trænes emnet igennem rollespil og konstruktiv feedback. Hvorefter hver enkelt ung får opgaver til videre træning.

​​

Træning i kontrol af vrede:

Dette indhold har til formål at give unge værktøjer, de kan bruge for at få selvkontrol, når de bliver vrede. Samtidig indøves og trænes nye socialt accepterede adfærdsmønstre. Træning af Vredes-Kontrol er primært designet af Eva Feindler (Feindler, 1995) og fokuserer på både de fysiologiske reaktioner, de kognitive processer og de adfærdsmæssige reaktioner hos barnet eller den unge.

​​

Træning i moralsk ræsonnement:

Dette område udgør den værdi-relaterede del af Aggression Replacement Training. Moralske handlinger kræver, at du er i stand til at overveje konsekvenserne af dine handlinger. Både konsekvenser for andre mennesker og for samfundet som helhed. At have moralske værdier betyder ikke kun at kunne gengive, hvad der er rigtigt og forkert, men også at forstå de dybere begrundelser der ligger bag vores valg af handlinger.​

Har du spørgsmål omkring børne- og ungehjemmet Kanonen?

Så tøv ikke med at kontakte os. Klik på den orange knap nedenfor, for at komme til vores kontaktoplysninger.

Herfra bliver ingen smidt ud

Vi modtager en lang række forskellige børn og unge og det er en af vores kerneværdier, at vi har plads til alle.

Trygge rammer i dejlige omgivelser

Børne- og ungehjemmet er beliggende i det skønne Hinnerup, og her er plads til 30 unge i alderen 10 til 25 år.

Godt samarbejde med kommunerne

​​På børne- og ungehjemmet Kanonen vægter vi et godt samarbejde med kommunerne meget højt.

- Michelle Kaus, 18 år

Michelle blev anbragt frivilligt ved Fonden Kanonen med massive adfærdsproblematikker kombineret med misbrug. Nu, efter anbringelse i en af Kanonens afdelinger med efterfølgende efterværn, har Michelle færdiggjort 9. klasse og er godt i gang med sin videre uddannelse og drøm om at blive kok.

- Philip Damkær Mouritsen, 24 år

Blev anbragt på kostskole som 11 årig og her startede et liv på institutioner. Han udviklede et hashmisbrug og tabte greb om skolen og om sig selv. Kommunen placerede ham til sidst på Kanonen. Og som Philip siger: "Jeg var ikke altid enig med Kanonen, men rammerne var gode for mig". Nu er Philip far, IT-uddannet, har startet sin egen virksomhed og er tæt på drømmen om en gård, hvor ham og hans gode ven begge skal bo med deres familier.

- Nanna Bengtson, 22 år

Nanna levede på gaden - et liv med vold og misbrug. Nanna blev smidt ud af flere skoler og troede ikke på, at hun ville runde de 20 år. Efter fire år hos Fonden Kanonen har Nanna færdiggjort 10. klasse, læser nu HF og har været udvekslingsstudent i England. Nanna er i dag medicinfri, har tabt 60 kg og jagter sin drøm om at blive socialrådgiver eller pædagog. For som Nanna siger: "Jeg vil gerne arbejde med mennesker - jeg synes, at jeg har fået så meget at give af"

Kontakt Kanonen

Har du spørgsmål vedrørende​ forløbet på børne- og ungehjemmet eller ønsker du at få uddybet vores fremgangsmåder?​

Ring på telefon 87 61 01 98 eller skriv til os via formularen.​

Vi besvarer gerne dine spørgsmål, og vender tilbage til dig med et svar, så hurtigt som muligt.

Henvend dig via formularen

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt